Apple pie
5. 3. 2011
Suroviny
- 250 g hladkej múky
- 200 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- soľ
- 1 lyžica mletej škorice
- 130 g masla
- 3 lyžice oleja
- 4 jabĺk
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 250 g tvarohu
- 2 vajcia
- 80 ml mlieka
- maslo na formu
- 1 žĺtok
- marhuľový lekvár na potretie
Ako na to:
- V hlbokej mise zamiešam 1 lyžičku cukru, múku, soľ a pol lyžice škorice
- Pridám maslo, olej a vymiešam cesto
- Pridám 5 lyžíc vody a vanilkový cukor, vymiesim mäkké cesto
- Cesto na hodinu dám do chladničky
- Jablká umyjem, ošúpem ich, vykrojím jadrovníky, jablká nakrájam na plátky
- Všetko to pokvapkám citrónovou šťavou a posypem zvyškom cukru
- Tvaroh premiešam s 2 vajciami a mliekom, pridám ďalšiu polovicu škorice a cukor
- Okrúhlu formu na pečenie (naša forma má priemer asi 24 cm) vytriem maslom
- Polovicu cesta vyvaľkám a položím ju do formy, dám na ňu tvarohovú zmes a plátky jabĺk
- Zvyšné cesto vyvaľkám, nakrájam na pásiky a poukladám ich navrch koláča v tvare mriežky
- Koláč potriem rozšľahaným žĺtkom
- Koláč pečiem asi 15 minúť v rúre nahriatej na 230 stupňov
- Potom pečiem koláč ďalších 45 minút na teplote 180 stupňov
- V malom hrnci zohrejem trochu marhuľového lekváru a vychladnutý koláč ním potriem
Dobrú chuť:
Komentáre
Prehľad komentárov
Well, this surprised me... This is very similar to the English the right recipe. When it succeeds so it isn´t have a mistake. It tastes great. You must try it! :)
Mňam...
(Jana K., 24. 3. 2011 17:01)Vyskúšala som a na prekvapenie veľmi dobré. Ale rada by som prijala viacej receptov.
The form...
(Aňa S., 4. 4. 2011 16:50)